• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vijf mannen de gevangenis in voor overval op camerawinkel

APELDOORN - Vijf mannen uit Litouwen moeten van de rechter voor meerdere jaren de cel in voor een overval op een camerawinkel in Apeldoorn. Bij de overval in augustus 2019 werd een 22-jarige medewerker geboeid.

De rechtbank spreekt van een brutale overval en een traumatische ervaring voor de slachtoffers. De jongeman was destijds twee weken aan het werk in de winkel, toen het vijftal de zaak overviel. De medewerker werd na bedreiging van een (nep)wapen geboeid en werd, net als overige medewerkers en aanwezige klanten, met pepperspray bespoten.

De werknemer deed een dag na de overval zijn verhaal. Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De overvallers sloegen de vitrines stuk en stalen voor ruim 30.000 euro aan goederen. Een van hen stak de vluchtauto in brand. Het vijftal werd later op de dag aangehouden.

Zie ook: Vluchtauto overval Apeldoorn brandend teruggevonden, vijf verdachten opgepakt

Vier daders krijgen tussen de vier en vijf jaar cel opgelegd. Een van de daders was ten tijde van de overval minderjarig en krijgt twee jaar jeugddetentie opgelegd. Tot slot moeten ze ruim 3000 euro betalen aan de slachtoffers.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00