RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vier vervoerders willen met bus rijden op de Veluwe

APELDOORN - Vier vervoerders willen het busvervoer verzorgen op de Veluwe. Dat meldt de provincie Gelderland. Samen met Flevoland en Overijssel is de provincie verantwoordelijk voor de aanbesteding van het busvervoer in grote delen van deze drie provincies.

Momenteel is het busvervoer op de Veluwe in handen van Syntus. Het moederbedrijf van Syntus, Keolis, dingt mee om de verlenging van deze concessie. Andere vervoerders die zich hebben gemeld zijn Connexxion, Arriva en EBS.

Connexxion en Arriva zijn al vervoerder in Gelderland, EBS rijdt in het westen van het land.

De drie provincies beoordelen nu de inschrijvingen. Ze kijken vooral naar de duurzaamheid. Nieuwe stadsbussen in Apeldoorn moeten vanaf 2025 uitlaatgasvrij rijden.

Tot het gebied waar de bussen gaan rijden behoren ook West-Overijssel en grote delen van Flevoland. Naar verwachting nemen de colleges van GS van Flevoland, Gelderland en Overijssel eind september een besluit over welke vervoerder de busdienst in die regio gegund is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn