RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO: Zeldzame gouden leeuwaaptweeling geboren in Apenheul

APELDOORN - Gouden leeuwaap Feia in Apenheul in Apeldoorn heeft woensdag een tweeling gekregen. Het gaat om een zeldzame diersoort. Het geslacht van de kleintjes is nog niet bekend.

Gouden leeuwapen leven in het wild in het Atlantisch regenwoud in Brazilië. Daar wordt hun voortbestaan bedreigd, omdat steeds meer bos door houtkap verdwijnt. 

Bekijk hier de eerste beelden (tekst gaat verder onder het filmpje):

Fokprogramma

De Apenheul is onderdeel van een fokprogramma voor gouden leeuwapen. Door samen te werken met andere dierentuinen houdt het park een populatie van dit soort apen in stand.

Het lukte de Apenheul in de jaren 90 samen met andere dierentuinen gouden leeuwapen terug te zetten in het wild. Het is volgens de dierentuin de enige apensoort waarvoor zo'n succesvol herintroductieprogramma is doorgevoerd.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn