RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

[VIDEO] Het Rode Kruis: meer dan alleen noodhulp

In het gebouw van het Rode Kruis Apeldoorn, aan de Schuttersweg 41, werd gisteren (zaterdag 15 juni) een open dag gehouden. Het Rode Kruis liet op deze dag aan de bezoekers zien dat zij niet alleen hulp verlenen tijdens rampen of een andere grote crisis, maar dat ze ook bijvoorbeeld lessen geven in EHBO.

De drukte moest even een beetje op gang komen, maar mondjesmaat liepen er toch steeds meer geïnteresseerden binnen. Jorina Ploeg van het Rode Kruis is tevreden over de dag. ,,Het was een geslaagde open dag”, meldt ze. ,,Wij wilden laten zien wat het Rode Kruis allemaal in huis heeft en wat wij allemaal doen en dat is goed gelukt. De sfeer was fijn en gezellig.” Ze geeft aan dat de bezoekers erg enthousiast waren. ,,En de aanwezige kinderen ook.” Speciaal voor hen waren er kinderactiviteiten, zoals het maken van een kleurplaat. ,,En het maken van een wondje viel ook erg in de smaak.”

Verder konden bezoekers een snelle test doen om te kijken of ze goed voorbereid zijn op een ramp. Er werd hen onder meer gevraagd of ze een zaklamp in huis hebben, of ze NL Alert op de telefoon hebben en of ze een noodpakket in huis hebben. Beneden in het Rode Kruis gebouw werden er verschillende demonstraties gegeven, bijvoorbeeld van een reanimatie. ,,Ik heb door deze open dag gezien hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren en om zelf wat te kunnen op het gebied van EHBO”, meldt een bezoeker. ,,Ik ga zeker nadenken over het volgen van een cursus.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn