• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

[VIDEO] Cultuur snuiven op allerlei manieren

Voor de cultuurliefhebbers in de allerbreedste zin van het woord was het afgelopen weekend, zaterdag 13 en zondag 14 april, voor de zesde keer tijd voor Cultuur bij je Buur. Schilders, fotografen, dansers, koren, singer-songwriters, van alles was te zien op de verschillende locaties. En dat allemaal onder meer in huiskamers, tuinen, garages, wijkcentra en verzorgingshuizen.

Aan de van Solmsstraat nummer 14 speelde zaterdag Gitaar Trio TAV. Een gezelschap dat om de 6 weken een gezamenlijke gitaardag houdt om het bestaande repertoire fris te houden en een nieuw repertoire toe te voegen. In een behoorlijk gevulde huiskamer van gastvrouw Quirine Lensvelt brachten ze mooie gitaarklanken ten gehore. Ze putten daarbij uit vele muzikale bronnen. Via Duitsland, Hongarije. Paraguay en Spanje, besloten zij deze korte muzikale reis in Schotland. Twee dames en een heer zorgden zo voor een aangename en onderhoudende muzikale trip.

Bij woonvoorziening Boszicht aan de Boszichtlaan 4 bracht Theater Zonder Grens oosterse muziek en dans gevolgd door een mini-theatervoorstelling. De bewoners mochten daarna zelf laten zien wat ze de afgelopen weken hadden ingestudeerd: ze deden een hoorspel en toonden een muzikaal verhaal.

Het gezelschap Van Piekeren uit Utrecht was aan de Hoofdstraat 78b neergestreken bij gastheer Bart Lauw. Het was volle bak en het plezier was niet van de lucht; zoals altijd een optreden met pit. Als afsluiter van het culturele weekend, was er nog een afsluitend feestje in ’t Cafeetje van Marja.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn