• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Na vier jaar officieel: bijzondere basisschool in Beekbergen

APELDOORN - 'The Leader in Me', zo heet het onderwijs op de openbare basisschool in Beekbergen. Daarmee zijn ze al een paar jaar bezig in het Apeldoornse dorp, maar sinds deze week is het officieel.

door Bastiaan van Blokland

Via zeven gewoonten, die belangrijk zijn volgens de basisschool, leren kinderen op spelende wijs zich te richten op persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Officieel 

Sinds deze week mag de openbare basisschool zich, na vier jaar proefdraaien, officieel 'Leader in Me'-school noemen. Daarmee zijn ze nu nog de enige in Apeldoorn, maar volgens directeur Yolanda Klaaysen is een andere school ook bezig de lesmethode in te passen. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen (er is een kinderraad, die overlegt met de leerkrachten); het zit allemaal verwerkt in de methodieken. Om dat vorm te geven, zijn de zeven stappen in een boom getekend. Zodat de kinderen er steeds aan herinnerd worden. 

Het 'Leader in Me'-verhaal komt van de Amerikaan Stephen Covey. Hij zegt dat effectieve mensen zeven gewoonten als basis hebben voor hun succes. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00