• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vetter springt met persoonlijk record naar goud op NK Indoor Atletiek

APELDOORN - Heel veel kleiner kon het verschil niet zijn met de nummer twee, maar de Arnhemse atlete Anouk Vetter heeft zaterdagmiddag het goud gepakt bij het verspringen op het NK Indoor Atletiek. In Omnisport in Apeldoorn sprong ze 6 meter 42, het verst wat ze ooit sprong.

Dat bleek 1 centimeter verder te zijn dan de afstand die Pauline Hondema vlak daarvoor had gesprongen. "Het doel was om een persoonlijk record te springen", vertelt Vetter met een brede glimlach op haar gezicht. "Liever een derde plaats met een persoonlijk record dan goud, maar nu heb ik ze allebei. Dus dat is echt heel lekker."

Zie ook: Brons voor König en Van Hunenstijn, maar ze hoopten op meer

Ze verpulverde de afstand die ze vorig jaar in Apeldoorn neerzette met bijna dertig centimeter. "Ik spring meestal hier niet zo heel goed", aldus Vetter. "Ik had een persoonlijk record van 6 meter 29. Dus ik was heel erg blij met de afstand."

Motivatie

Vlak voor de Arnhemse atlete voor haar derde poging opging, sprong Hondema 6 meter 41. Het bracht Vetter niet van de wijs: "Ik vond het heel erg leuk, want ik dacht 'ik moet echt heel erg ver springen om dit te winnen'. Dus het motiveerde erg." En dat bleek.

Een goed begin is voor de Arnhemse hopelijk het halve werk, want zondag komt Vetter in actie bij het hordenlopen. "Ik keek erg uit naar dit weekend, dus ik ben erg blij met dag één", vertelt ze. "Hopelijk gaat dag twee ook oke."

Zie ook: LIVE | Volg het NK Indoor Atletiek op Omroep Gelderland

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn