RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verzameling 1600 blikken vindt plekje bij nieuwe liefhebber

APELDOORN - Dat het zo snel zou gaan dat had niemand verwacht. Ook Marie Hurenkamp niet. Ze was op zoek naar een goede bestemming voor haar verzameling van 1600 blikken en deed een oproep in het programma Gelderland helpt.

Binnen nog geen uur kreeg ze al een reactie. Ontroerd en dankbaar laat ze weten dat de blikken naar Doesburg gaan. Anita van Ammelrooij reageerde direct toen ze de oproep zag, en liet weten dat haar moeder Dinie van 80 jaar ook blikken verzamelt. "Mijn moeder heeft er inmiddels 3000. Toen ze de oproep van Marie zag vroeg ze mij om te reageren. 20 minuten later werd ik al gebeld. Fantastisch gewoon."

De 86-jarige Marie begon 25 jaar geleden met het sparen van blikken. Haar verzameling telt inmiddels 1600 blikken die bij haar in een aparte kamer staan. "Ma heeft een tik en die spaart blik", zeiden de kinderen altijd. "Ik heb heel wat rommelmarkten en winkels afgestruind en zo is het gekomen", laat Marie weten. De blikken zijn voor haar erg belangrijk: "Als ik boven ben, loop ik altijd even naar mijn verzameling en dan geniet ik van mijn blikken." 

Stoppen

Na 25 jaar moet Marie noodgedwongen afstand doen van de blikken: 'Wij gaan verhuizen en hebben er geen plaats meer voor. Het zal mij wel wat doen dat ze weggaan, maar ja ik moet er mee stoppen."

Foto: De blikkenverzameling van Marie Hurenkamp.

Goede bestemming gevonden

Via het programma Gelderland Helpt lukte het een nieuwe bestemming voor de blikken te vinden. "Mijn vader moet er maar wat planken bij gaan maken", laat dochter Dinie's dochter Anita weten. Marie gaat zodra de blikken op hun goede plek staan bij Dinie langs.

Marie in uitzending Gelderland Helpt:

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn