RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verkoop GGNet-terrein ‘De Wellen’

Het grootste gedeelte van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 bij De Wellen in Apeldoorn is verkocht. Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal het landgoed als nieuwe eigenaar vanaf 2025 transformeren naar een woonlandschap.

Rob Jaspers, voorzitter van de Raad van Bestuur van GGNet: ,,De reden van verkoop heeft te maken met veranderende inzichten, waarbij de geestelijke gezondheidszorg (ggz)meer naar de wijk en meer naar poliklinische en ambulante diensten beweegt. Hierdoor past het aanhouden van meerdere instellingsterreinen niet meer bij het aanbod van GGNet. Een deel van de specialistische ggz-diensten wordt samengebracht in nieuwbouw op het terrein in Warnsveld. Hierdoor zijn we in staat om kennis en expertise meer gebundeld te kunnen aanbieden.

BPD is van plan om De Wellen te transformeren van een zorglandgoed naar een woonlandschap. Er worden ongeveer 270 woningen gerealiseerd in verschillende prijscategorieën. Mariël Gerritsen, stadsontwikkelaar bij BPD: ,,In onze visie staat het al aanwezige, prachtige landschap centraal. We zetten in op een voortzetting van de recreatieve beleving ervan door alle Apeldoorners. Door een nieuwe, duurzame invulling te geven aan het cultuurhistorisch waardevolle erfgoed en de nieuwe woningen met respect voor het landschap in te passen, willen wij een aantrekkelijke Apeldoornse woonbuurt realiseren.”

BPD ziet haar visie als de eerste stap in een proces om samen met de gemeente en door participatie van omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden tot een gedragen plan te komen.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn