RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Verhuizing azc wéér uitgesteld: pas over jaar naar nieuwe locatie

APELDOORN - Het nieuwe asielzoekerscentrum op het terrein van GGNet in Apeldoorn zal op zijn vroegst pas begin 2022 openen. Het azc zit nu nog op de Christiaan Geurtsweg en blijft daar voorlopig dus. Dat komt doordat er nog van alles verbouwd moet worden op de nieuwe locatie.

Door: Bastiaan van Blokland

Na eerdere bezwaren uit de buurt, en vertragingen door juridische procedures, zijn het ditmaal renovaties die roet in het eten gooien. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vroeg daarom aan het college of zij de huidige locatie langer mag gebruiken.

Nieuwe locatie is hard nodig

Opening van de locatie-GGNet aan de Deventerstraat stond eerst gepland in juli van dit jaar. Dat werd later medio 2021 en is nu verschoven naar het eerste kwartaal van 2022.

De verbouwingen starten in maart volgend jaar, de eerste bewoners kunnen dan grofweg het jaar erop hun intrek nemen. COA heeft het gebouw hard nodig, want de huidige opvang barst uit zijn voegen: het aantal plekken (400) is niet langer toereikend. Op de nieuwe locatie is straks ruimte voor zeker 600 mensen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft toestemming om het azc op de Christiaan Geurtsweg tot april 2022 te gebruiken. De gemeente benadrukt dat die locatie een tijdelijke is en zal blijven. De nieuwe opvang daarentegen, is wél permanent.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn