RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Veluwse Avondmarkt Beekbergen keert na 2 jaar 'in oude glorie' terug

 

De Veluwse avond markt die op de donderdagavond in de maanden juli en augustus gehouden wordt keert in zijn 'oude glorie' terug. Dit jaar 8 keer in plaats van 9 keer. ,,Niet omdat het geen succes meer is, maar omdat het eens in de zoveel jaar zo valt op de donderdagavonden'', legt de organisatie uit.

Ze zijn blij dat ze na 2 stille zomers dit folkloristische evenement weer kunnen houden. ,,Het geniet landelijke bekendheid en trekt jaarlijks duizenden bezoekers op de donderdag avond naar het centrum van Beekbergen.'' Op deze avondmarkt worden veel oude Hollandse ambachten gedemonstreerd zoals klompenmaker, wolspinnen, manden en korven vlechten, midwinterhorenmakers, mosterdmaker, tingieten, de was wassen op 'groot moeders manier' en treden verschillende dans en muziekgroepen op.

Bezoekers kunnen genieten van streekgerechten van de Veluwe. En struinen langs de kraampjes gevuld met diverse producten, voor de beste koopjes. De dorpskerk is open tijdens de Veluwse Avondmarkt voor bezichtiging. 

Het volledige programma is te vinden op de Facebookpagina van de Veluwse Avondmarkt. RTV Apeldoorn is ook aanwezig en doet live verslag van de activiteiten. Luister tijdens die avonden via rtv-apeldoorn.nl of via DAB+ kanaal 6D. 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn