RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Veertiende landstitel voor Draisma Dynamo

Pieken op het juiste moment. Toeslaan wanneer de prijzen worden verdeeld. Daar draait feitelijk alles om in de topsport. Na 3 nederlagen in de kampioenspoule leken de kansen op titelprolongatie definitief verkeken, zondagmiddag deed een herboren Draisma Dynamo na een zinderende apotheose in Doetinchem alsnog wat bijna niemand meer voor mogelijk had gehouden: het kroonde zich voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen.


Active Living Orion was dan misschien het hele seizoen nagenoeg onverslaanbaar geweest, na de beslissende fase van het seizoen staat het wel met lege handen. Het wegvallen van de geblesseerde White brak de Doetinchemmers op. Na eerst in de bekerfinale al het onderspit te hebben gedolven tegen Lycurgus, moesten ze zondag in eigen hal voor de derde keer binnen acht dagen hun meerdere erkennen in Draisma Dynamo.

De titelverdediger diende de afgelopen maanden zelf ook meer dan genoeg tegenslagen te overwinnen. Op het moment suprême viel alles op z’n plek voor Redbad Strikwerda en zijn mannen. Na de eerste twee duels van de best-of-five serie in de play-off finale al in eigen voordeel te hebben beslist, bracht Draisma Dynamo de klus in de SaZa Topsporthal Achterhoek vakkundig tot een succesvol einde. Vol flair en overtuiging ging het over de eindstreep. Met 25-22, 25-20 en 27-25 werd de kampioensstrijd definitief in Apeldoorns voordeel beslist en kon het feest in volle hevigheid losbarsten.

Na het beslissende blok van Frits van Gestel gingen alle remmen los. Dolblije spelers vielen elkaar in armen. Op de tribunes gingen de vele meegereisde Apeldoornse supporters eveneens massaal uit hun dak. Niet alleen het verslagen Orion kreeg een koude douche te verwerken, ook kampioenscoach Strikwerda moest eraan geloven. Als spontaan blijk van vreugde en waardering gooiden zijn feestende pupillen een volle bak water leeg over het hoofd van hun mentor.


Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn