RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Veel minder toeristen bleven vorig jaar slapen in onze provincie

UDDEL - Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen in Gelderland is in 2020, vergeleken met een jaar eerder, met ruim de helft afgenomen. Vooral hotels en groepsaccommodaties zagen het aantal overnachtingen afnemen. Uiteraard is de coronacrisis hier de reden voor.

Door een sterke toename van het aantal binnenlandse gasten in de zomerperiode, daalde het aantal overnachtingen bij campings en huisjesterreinen minder hard. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers.

Hoewel het eerste kwartaal van 2020 volgens een normaal patroon verliep, nam vooral in het tweede kwartaal het aantal overnachtingen in de logiesaccommodaties vergeleken met een jaar eerder sterk af.

Na een minder slecht derde kwartaal, in het bijzonder voor de campings en huisjesterreinen, liep het aantal overnachtingen in het vierde kwartaal het sterkst terug.

Landelijk gezien bezochten 27,6 miljoen gasten vorig jaar logiesaccommodaties, 40 procent minder dan een jaar eerder.

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn