• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Veel meer afval door online koopwoede: 'Het is spitsuur voor vuilnismannen'

APELDOORN - Het was al een raar jaar voor de afvalbedrijven, maar afgelopen maand werd het nog gekker: door de harde lockdown precies tijdens de feestdagen vlogen de pakketjes over de straten en de verpakkingen belanden nu bij het afval.

Het is hard werken voor de vuilnismannen- en vrouwen van Circulus Berkel deze maand. Niet dat ze veel meer kilo's moeten sjouwen. "Het gaat meer om volume. Dat neemt enorm toe: er zitten heel veel dozen bij en dat neemt veel plek in beslag. De chauffeurs moeten dus vaker legen", vertelt woordvoerder Friederike Kleijn van het afvalbedrijf dat de vuilnis ophaalt in onder meer Apeldoorn en Zutphen.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De afgelopen maand sloeg vrijwel heel Nederland massaal aan het bestellen op internet en nu staan alle dozen daarvan aan de straat om opgehaald te worden. "De feestdagen deden er natuurlijk een schepje bovenop. Het is nu spitsuur voor de chauffeurs."

30 procent meer plastic

Afvalbedrijven zagen de stroom sinds de coronacrisis al veranderen. Zo heeft Circulus Berkel sindsdien 30 procent meer 'pmd'-afval (plastic, metaal en drankpakken). "Dat komt vooral doordat veel mensen thuis werken. Daar waar ze normaal gesproken in een kantine eten, gebeurt dat nu thuis. En mensen gaan minder uiteten."

Het oud papier wordt uiteindelijk gerecycled en hergebruikt door de Gelderse papierindustrie. De papiervezels kunnen zeven keer gerecycled worden voordat ze te zwak worden om er nieuw papier van te maken.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn