• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Van Reekum's Metaal Handel zoekt de zon op

 APELDOORN - Vandaag de officiële ingebruikname van de Remeha zonnecentrale. Wethouder M. Sandmann stelde de zonnecentrale in gebruik door twee stroomkabels aan elkaar te verbinden en hiermee de centrale in werking te stellen.

Tegenover RTV Apeldoorn vertelde Raymon Kerkvliet: “Op de assemblage hal en de retourgoederen hal zijn respectievelijk 1625 en 120 zonnepanelen opgesteld. Deze leveren een maximaal vermogen van 483 kWp. De opgewekte stroom van de zonnepanelen wordt o.a. aangewend voor de assemblage van onze CV-produkten. Echter de opbrengst zal niet volledig voorzien in onze totale energie behoefte.

Naast een duurzaam gebaar richting onze klanten toont deze zonnecentrale ook richting onze medewerkers het besef dat wij als onderneming de verantwoording oppakken naar een duurzame toekomst. Tevens geldt dat dit op termijn een kostenbesparing oplevert”.

Van Reekum's Metaal Handel was aanvankelijk gestart als fietsenwinkel en vervolgens startte Gerard van Reekum met de ontwikkeling van een gietijzeren cv-ketel voor antracietkolen. Remeha heeft het grootste cv-laboratorium van Nederland waar continu gewerkt wordt aan de producten van morgen. Duurzame oplossingen als voorloper van de energie transitie. 

Dinsdagavond zendt RTV Apeldoorn het interview en de in gebruik name van de zonnecentrale uit op TV.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn