RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Van Reekum Cultuurprijs geïntroduceerd bij tentoonstelling 055: Apeldoorn Art 2018

De tweejaarlijkse Van Reekum Cultuurprijs wordt dit jaar geïntroduceerd bij de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art, van 16 september tot 9 december 2018 in CODA Museum Apeldoorn. De Van Reekum Cultuurprijs wordt ter beschikking gesteld door de Van Reekum Stichting. De stichting wil met deze prijs de beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn stimuleren in hun ontwikkeling. De winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs wordt bekendgemaakt aan het einde van de tentoonstelling.

 De Van Reekum Cultuurprijs omvat een bedrag van € 10.000,- en wordt in 2018 voor het eerst uitgereikt. Vervolgens wordt de prijs elke twee jaar toegekend. Beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn komen in aanmerking voor de prijs als zij met werk vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art in CODA Museum. Uit alle inzendingen voor de tentoonstelling in CODA Museum nomineert de jury 3 kunstenaars en verzoekt hen in een plan te beschrijven hoe zij de prijs zouden besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaars. Uit deze 3 inzendingen wordt vervolgens een winnaar gekozen. De winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs exposeert met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury van de daaropvolgende editie.

De jury bestaat in 2018 uit een afgevaardigde van de Van Reekum Stichting, een afgevaardigde van CODA en beeldend kunstenaar Cees Andriessen. Een volgende jury bestaat uit een afgevaardigde van de Van Reekum Stichting, een afgevaardigde van CODA en de laatste winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs. De prijsuitreiking heeft plaats in de laatste week de tentoonstelling. De jury let bij het maken van de selectie op verbeelding, zeggingskracht, vakmanschap en oorspronkelijkheid. Er zijn vooralsnog geen beperkingen of thema’s aan de aard van het in te zenden werk gesteld.

055: Apeldoorn Art

CODA Museum heeft vanaf de opening in 2003 elk jaar werk getoond van Apeldoornse kunstenaars in tentoonstellingen als CODA Trace, Forest Fairytales, diverse Apeldoornse Salons, de tentoonstellingenreeks 055 en middels monografische presentaties met werk van bijvoorbeeld Gaby Bovelander, Cees Andriessen, Doortje de Vries en Marius van Dokkum. CODA gaf in 2013 deze goede gewoonte gevolg met de introductie van het terugkerende Apeldoorn Art. In 2018 organiseert CODA van 16 september tot en met 9 december een volgende editie van 055: Apeldoorn Art. Daartoe zijn alle in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uitgenodigd om maximaal 2 recente werken (gemaakt in 2017 of 2018) in te zenden voor de tentoonstelling. Actueel werk is het uitgangspunt. Er is verder geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialiteiten en onderwerpen zijn welkom. Meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/apeldoornart.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn