RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Uniek platform voor eigenaren van ‘beschermde panden’ in Apeldoorn opgericht

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn (afdeling Cultuurhistorie) en de Stichting Apeldoorn Monumenten (SAM Erfgoed) hebben onlangs een Platform voor Monumenteigenaren opgericht. Het Platform heeft als doel om contact tussen de eigenaren te faciliteren  

Beschermde panden in brede zin
Het platform is uniek voor Nederland en heeft als doel alle eigenaren van ‘beschermde panden’ in de gemeente Apeldoorn te ondersteunen bij de instandhouding, restauratie en verduurzaming van hun pand. Onder ‘beschermde panden’ vallen rijks- en gemeentelijke monumenten, erkende karakteristieke, erkende beeldbepalende en overige panden binnen een beschermd stads of dorpsgezicht.

Eigenaren ontvangen een brief
Het Platform heeft als doel om contact tussen deze eigenaren te faciliteren, informatieavonden te organiseren en cursussen aan te bieden. Deze maand wordt een uitnodigingsbrief verstuurd naar alle eigenaren van beschermde panden in de gemeente Apeldoorn.

Lid worden van het platform is gratis
Meer hierover is te lezen op de webpagina, ondergebracht op de website van de SAM

Cursusavonden
Voor dit najaar (september/oktober) zijn 6 cursusavonden gepland over onderhoud en verduurzaming van monumenten en onderhoudssubsidies. Leden van het Platform kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan deze cursussen, verzorgd in samenwerking met de Monumentenwacht, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Restauratiefonds en het Gelders Genootschap.
Voor deelname aan de cursussen wordt een kleine kostendekkende vergoeding gevraagd van €7,50 per avond. Dit is ook vermeld in bij de brief gevoegde flyer en op bovengenoemde website.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn