RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Uitbreiding van thuis chemotherapie in regio Apeldoorn en Zutphen

Voor patiënten met kanker biedt Gelre Ziekenhuizen sinds 2019 de mogelijkheid om bepaalde chemokuren thuis of in de wijklocatie van zorgorganisaties Vérian of Sensire te krijgen.


Draagbare Infuuspomp

5-Fluorouracil (5-FU) is een langlopende chemokuur die via een infuus direct in de ader terecht komt en het medicijn loopt de aderen binnen in 24-46 uur. Dit gebeurt dan vanuit de draagbare infuuspomp die door de ziekenhuisapotheek is klaargemaakt. Deze infuuspomp wordt in het ziekenhuis aangesloten op de infuuslijn van de patiënt, en dat gebeurt op de dagbehandeling oncologie. Daarna kan de patiënt weer naar huis. Na 24 of 46 uur komt een gespecialiseerd wijkverpleegkundige de infuuspomp loskoppelen bij de patiënt thuis. Dit scheelt een ritje naar het ziekenhuis. Gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen van Gelre horen steeds van de patiënten hoe fijn ze het vinden dat ze naar huis kunnen en in hun eigen omgeving actief kunnen blijven.


Samenwerking ziekenhuis en zorgorganisaties

In Gelre Ziekenhuizen worden ook patiënten behandeld buiten het werkgebied van Vérian en Sensire. Daarom is er een samenwerking gestart met Buurtzorg Nederland die wel in deze gebieden werkt, en dan specifiek voor deze chemotherapie infuuszorg thuis. Projectleider Inge Klopman: ,,Het is fijn dat we nu alle patiënten in het werkgebied van Gelre Ziekenhuizen deze zorg thuis kunnen bieden, zonder dat ze voor het afkoppelen van de infuuspomp terug naar ons ziekenhuis moeten komen. Ons doel is waar mogelijk zorg naar huis of een wijklocatie te verplaatsen in het kader van de juiste zorg op de juiste plek.’’


Betere zorg

Ze vervolgt: ,,Dat is niet alleen prettiger voor de patiënten, het biedt hen ook betere kwaliteit van zorg. Daarnaast komen de daardoor beschikbare ziekenhuisbedden weer ten goede aan andere patiënten. Patiënten vertellen ons: ,,thuis is toch de beste plek, je voelt je dan minder patiënt’’. En deze zorg sluit ook mooi aan bij de eventueel al aanwezige reguliere (wijk)zorg van Vérian, Sensire of Buurtzorg Nederland.’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn