RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Uit VVD verbannen raadslid hoorde via persbericht over ontslag

APELDOORN - Raadslid Tamara Kipp van de VVD Apeldoorn las op 26 april een persbericht van haar eigen partij waarin stond dat ze de fractie was uitgezet. Op dat moment wist ze daar niets vanaf.

door Thomas Overdijk

In de tekst stond: 'De Apeldoornse VVD-fractie heeft het vertrouwen in raadslid Tamara Kipp opgezegd. Het besluit om de wegen te scheiden is unaniem door de VVD-fractie genomen.' Daar schrok Kipp enorm van.

Ze was bang dat door een te lompe en eenzijdige beschrijving van de situatie haar goede naam werd aangetast. ‘Op het internet staan dingen voor altijd, dat wordt nooit ongedaan. Ik zou nooit mijn partij op een negatieve manier behandelen’, vertelt het oud-raadslid.

Na veel pijn en moeite en een nieuw persbericht is haar carrière bij de lokale fractie inmiddels tot een einde gekomen.

Slapeloze nachten

Kipp zet zich al 14 jaar in voor de VVD en blijft dat nu doen op landelijk niveau. Dan kan ze, zoals ze zegt, meer ingaan op de inhoud. 'Dat is beter voor mij. Mijn krachten liggen niet in het politieke speelveld', vertelt ze. Die beslissing zorgde volgens haar wel voor slapeloze nachten.

‘Ik kon twee dingen doen; verder gaan als eenmansfractie of de zetel opgeven. Die keuze was erg moeilijk, want ik wil loyaal blijven aan mijn kiezers. Maar een eenmansfractie is niet te doen’, vertelt zij. Dat zou te veel tijd kosten en ze zou niet genoeg voor elkaar kunnen krijgen.

Inmiddels heeft Kipp dus besloten haar zetel op te geven en de Apeldoornse politiek te verlaten. 'Er is een te groot verschil van inzicht met de rest van de fractie', staat in het nieuwe persbericht. Volgens haar zijn de verschillende liberale visies binnen de partij nooit goed samengekomen.

Geen details

Afdelingsvoorzitter van de fractie Laurens van Piggelen is het daar niet helemaal mee eens. 'Daar herken ik me niet in. Er is zeker een verschil, maar ik wil verder niets kwijt over de details', vertelt hij aan Omroep Gelderland.

De hele fractie staat volgens hem achter het besluit. 'Het is in belang van de partij. Volgens mij is dit de beste gang van zaken. We willen als fractie nu gewoon verder met het uitvoeren van het bestuursakkoord', besluit Van Piggelen.

Braldt Haak is de eerstvolgende op de lijst, maar het is nog niet bekend wat hij met zijn zetel gaat doen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn