RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tweede wisent geboren op de Veluwe

RADIO KOOTWIJK - Op de Veluwe is onlangs een tweede wisentkalfje geboren. Vrijwilligers die de groep volgen ontdekten het kalf maandag. Twee jaar geleden werd een stierkalfje geboren, het eerste jong sinds in april van dat jaar wisenten op de Veluwe werden losgelaten.

De 'leidkoe' van de groep is de moeder van het nieuwe kalf. Met de geboorte van het jongste dier komt het aantal wisenten, Europese bizons, op de Veluwe op zes.

Nadat de eerste dieren op de Veluwe werden uitgezet stierf al na zes weken een stier. De viervoeter ging dood aan maagproblemen.

In juli vorig jaar werd een stier, vergezeld door een jonge koe, aan de drie wisenten toegevoegd. De nieuwelingen werden na hun komst direct opgenomen in het al aanwezige groepje. Het leefgebied van de Europese bizons is 400 hectare.

Ruim voldoende drinkwater

De wisenten verbleven de voorbije weken veelvuldig in schaduwrijk bos.

Gedurende het gehele jaar wordt de conditie van de dieren zorgvuldig gemonitord door beheerders en vrijwilligers. In de drinkpoelen is, ondanks de aanhoudende droogte, ruim voldoende drinkwater. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn