RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Twaalf jaar cel voor wurgen echtgenote met spanband

APELDOORN - Een 60-jarige man uit Apeldoorn is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De man bracht in juli 2018 zijn toen 53-jarige echtgenote om het leven in hun woning aan de Bronsgietersdonk, door haar te wurgen met een spanband.

De man zou zijn vrouw om het leven hebben gebracht, omdat ze meer vrijheden wilde en van hem dreigde te scheiden. Volgens een kennis van het stel waren er door huwelijksproblemen geregeld ruzies.

De zaak leek aanvankelijk op zelfdoding en van een worsteling was geen sprake. Forensische sporen wezen er echter op dat de spanband van achteren moest zijn aangebracht. Bovendien zaten er veel dna-sporen van de man op de spanband en op de achterkant van het shirt van de vrouw. Ook werd zijn dna onder haar nagels gevonden. 

Geen vooropgezet plan

Twee weken geleden eiste de officier van justitie zestien jaar cel tegen de man uit Iran. De officier sprak toen al van een ingewikkelde zaak. In tegenstelling tot de officier van justitie oordeelde de rechtbank donderdag dat de man niet handelde met een vooropgezet plan. De advocaat van de man had om vrijspraak gevraagd. 

Naast zijn celstraf moet de man een schadevergoeding van ruim 60.000 euro betalen aan zijn kinderen. Zij spraken op de zitting over de gevolgen die de dood van hun moeder bij hen heeft veroorzaakt. 

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn