RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Transitiehuis Steden3hoek geopend

,,De opening van het Transitiehuis Stedendriehoek is een belangrijke stap in het versnellen van de woningbouw in Gelderland'', dat benadrukte Dirk Vreugdenhil, gedeputeerde Wonen van provincie Gelderland. Hij verrichtte de openingshandeling tijdens het oprichtingsfeest van GOGO (Stichting Gelderse Opleidingsbedrijven Gebouwde Omgeving) bij New Tech Park in Apeldoorn.

,,De woningnood is hoog. Er moeten 100.000 woningen bijkomen in Gelderland'', zei gedeputeerde Vreugdenhil. ,,Maar er is een groeiend tekort aan vakmensen in de bouw. Met het Transitiehuis leiden we zij-instromers in de Stedendriehoek op voor een baan in de bouw, installatie- en elektrotechniek.''

GOGO
,,Bij nieuwe acties horen vaak nieuwe initiatieven, soms wordt vergeten te kijken naar wat er al is. Wat zelfs al bewezen, erkend en succesvol aanwezig is'', begon GOGO-voorzitter Gerbert Wubs, tevens directeur IW Achterhoek Rivierengebied. ,,Maar liefst 12 reeds bestaande opleidingsbedrijven in de bouw-, installatie- en schildersbranche, sommige bestaan zelfs al 40 jaar, hebben de werk- en denkwijze van Transitiehuis Gelderland omarmd. Wij hebben ons verenigd onder de naam GOGO, Gelderse Opleidingsbedrijven Gebouwde Omgeving om een bijdrage te kunnen leveren aan de bouw- verduurzamingsopgave, die voor ons ligt in de provincie Gelderland en de vakmensen, die hiervoor nodig zijn. Wij gaan onze organisaties de komende periode laten scholen om deze werkwijze, rekening houdend met onze regio- en brancheverschillen, te kunnen integreren in onze opleidingsbedrijven, zodat wij straks in onze arbeidsmarktregio’s het predicaat ‘Transitiehuis’ kunnen dragen. Door onze krachten bundelen willen we aan onze samenwerkingsparters en leerbedrijven laten zien dat actief wij meedenken en -werken aan de opgave die voor ons ligt.''

Opening Transitiehuis Steden3hoek
Die samenwerking tussen de 12 opleidingsbedrijven is een verrassend en positief resultaat van het project Transitiehuis 2.0. Daardoor kan er nog eenvoudiger brancheoverstijgend worden opgeleid, met het oog op de energietransitie, duurzaamheid en circulair bouwen een zeer waardevolle beweging. Ook dat de directeuren en medewerkers van de opleidingsbedrijven nu al opgeleid worden, in samenwerking met de MBO-raad BTG, om de werkwijze van Transitiehuis Gelderland te kunnen integreren in hun eigen regio’s en branches, is een positieve ontwikkeling. Want achter deze opleidingsbedrijven zitten ruim 1000 leerbedrijven, die kunnen profiteren van de vernieuwde instroom om op hun manier weer een bijdrage te kunnen leveren aan de grote bouwopgave. In de regio Stedendriehoek is de samenwerking tussen overheid-onderwijs-ondernemers bekrachtigd met de opening van  het eerste fysieke transitiehuis, Transitiehuis Stedendriehoek, gevestigd op het NewTechPark in Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn