• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

APELDOORN - Ton Heerts is maandagavond voorgesteld als nieuwe burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Hij volgt daarmee Petra van Wingerden op. Zij sprak bij de bekendmaking van Heerts over een 'bevlogen en daadkrachtige' man met een 'sterke visie op het openbaar bestuur'.

door Bastiaan van Blokland

De gemeenteraad kreeg maandag eerst achter gesloten deuren de kans zich uit te spreken over de voordracht van de 52-jarige Heerts. Toen de raad haar vertrouwen gaf, mocht zijn naam naar buiten. De in Twente geboren PvdA'er heeft een lange staat van dienst als bestuurder.

Tekst gaat verder na de video van RTV Apeldoorn:

Stokje overgeven

Waarnemend burgemeester Van Wingerden nam in februari het stokje over van John Berends. Hij werd commissaris van de Koning in Gelderland. De gemeente nam vervolgens alle tijd om een vervanger voor hem te vinden. Bij de sollicitatieprocedure meldden zich 21 mensen.

Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Ton Heerts:

Heerts woont al in Apeldoorn en is nu nog voorzitter van de mbo-raad. Hij zat eerder in de Tweede Kamer voor de PvdA en was voorzitter bij vakbond FNV.

Hij zal snel worden geïnstalleerd als burgemeester. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de commissaris van de Koning - zijn voorganger John Berends dus.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn