RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Tientallen vaten en zakken met drugsafval gedumpt in het bos

UGCHELEN - Staatsbosheer is opnieuw de dupe van een grote afvaldumping. Dit keer liggen er tientallen zakken met hennepafval in het bos tussen Ugchelen en Hoenderloo.

Het afval ligt verspreid over twee plekken, laat boswachter Bart Smit weten. Zo ligt er een hoop troep op een parkeerplaats van Staatsbosbeheer. Ook langs de parallelweg van de provincie is afval gedumpt. Er liggen volgens hem dertig à veertig zakken. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Het afval langs de parallelweg wordt opgeruimd door de calamiteitenaannemer van de provincie. Het gaat om vier tot vijf aanhangers, zo laat een woordvoerder van de provincie weten. Bovendien hebben mensen ander afval, zoals buxusafval, erbij gegooid, zo laat ze weten. Daarom wordt het zo snel mogelijk opgeruimd.

Zie ook: Boswachter woest over grote dumping onder A50

Het gaat onder meer om koolstoffilters, die worden gebruikt bij het kweken van wiet. De politie is ervan op de hoogte, maar doet volgens Smit geen verder onderzoek omdat het om softdrugs gaat.

De tekst gaat verder onder de foto:

Afbeelding
Drugs gedumpt langs de weg in Ugchelen. Foto: Bart Smit

'We vallen vaak in de prijzen'

Staatsbosbeheer moet de troep zelf opruimen. 'We draaien zelf op voor de mankracht en opruimkosten', zegt de boze boswachter.

Er wordt vaker drugsafval gedumpt in onze provincie en vaak is dat in het buitengebied. 'Als Staatsbosbeheer hebben we veel grond, dus dan val je vaak in de prijzen', aldus Smit.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn