RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Teuge Airport krijgt E-Deck met eigen E-Campus voor elektrische luchtvaart

Europa's eerste elektrische vliegschool E-Flight Academy en onderhoudsbedrijf Hangar One hebben de handen ineen geslagen en zijn de nieuwe eigenaren van Skydeck op Teuge Airport. De high-end hangaar en evenementenlocatie bevindt zich aan de landingsbaan en zal de komende tijd onder de noemer E-Deck een eigen E-Campus ontwikkelen. 

E-Campus
E-Campus moet hét centrum worden voor alles wat met elektrisch vliegen te maken heeft. Door het samenbrengen van kennis met expertise én faciliteiten, worden alle krachten gebundeld om de duurzame luchtvaart flink te versnellen.

Gedeelde onderzoeksfaciliteiten
In de E-Campus zullen allerlei gedeelde onderzoeksfaciliteiten komen zoals: virtual en augmented reality technologie, hybride en elektrische vliegtuigen, batterijtechnologie, flight simulatoren en laadinfrastructuur. Een 10-tal bedrijven en onderwijsinstellingen zullen zich dagelijks bezig gaan houden met het verduurzamen van de luchtvaart. De E-Campus moet een belangrijk innovatief centrum en broedplaats worden voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen.

E-Deck als duurzame evenementenlocatie
Naast huisvesting van de E-Campus zal de hangaar E-Deck ook worden ingezet als locatie voor events met een duurzaam karakter. Alle bedrijven die al een boeking hadden staan, blijven gewoon doorgaan en zijn nog steeds welkom. Het accent van events in de toekomst zal zich meer en meer richting duurzaamheid bewegen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn