RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Testfase op station Apeldoorn

APELDOORN - Station Apeldoorn beschikt nu over toegangspoortjes. Vanaf 10 december zijn de perrons alleen nog maar toegankelijk met een vervoersbewijs. Deze week vindt er een proefperiode plaats.

De testfase van de poortjes is dinsdagochtend begonnen en zal duren tot en met donderdag. Tijdens deze pilot wordt er vooral getest of ze werken en hoe de mensen erop reageren. Daarna wordt er gekeken of er mogelijk nog wat kleine aanpassingen nodig zijn.

De NS is bezig deze poortjes te plaatsen op alle grote stations. Op dit moment zijn er 75 stations die hierover beschikken. De reden hiervan is dat de NS denkt dat er zo minder zwartrijders zullen zijn. Mensen vergeten zo ook niet meer om in- en uit te checken. Wie even snel het station wilt bezoeken kan dat doen; als je binnen 35 minuten weer uitcheckt is het gratis.

Reizigers openen de poortjes door in en uit te checken met hun OV-Chipkaart. Elke vervoerder heeft zijn eigen poortje. De poortjes zijn geplaatst bij het busplein, naast AH to Go, bij de onbewaakte fietsenstalling en bij het terrein van het perron van de stoomtrein.

Vanaf 10 december tijdens de nieuwe dienstregeling wordt er definitief gebruik gemaakt van de poortjes als blijkt dat alles goed werkt. Mensen kunnen dan alleen nog maar het station bereiken via de poortjes. Twee weken na de definitieve ingebruikname is er nog personeel aanwezig om te helpen. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn