RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Terrein van Hoenderloo Groep gewild: meerdere gegadigden

APELDOORN - Voor het terrein van de Hoenderloo Groep hebben zich inmiddels enkele mogelijke kopers gemeld. Dat zegt de gemeente Apeldoorn. Eén partij heeft contact gezocht met de gemeente. Onlangs bleek uit interne documenten al dat de grond en gebouwen van de Hoenderloo Groep tot 20 miljoen waard kunnen zijn.

De gemeente beantwoordt hiermee vragen van de partij Lokaal Apeldoorn. Ook zegt Apeldoorn dat de gemeente in gesprek is  met andere jeugdzorgaanbieders. Zij hebben verkend welke andere invulling er aan het terrein kan worden gegeven om de zorg toch voort te zetten. 

Ideeën 

Zorgaanbieders zien kansen. Zij kunnen wellicht zorg omvormen naar ambulante zorg 'in en dicht bij het gezin'. Dat betekent dat zorg buiten de muren van een instelling verleend wordt. Zoals aan huis. De ideeën daarvoor worden uitgewerkt en binnenkort besproken. 

Jongeren, dichtbij en ver weg

Het college van burgemeester en wethouders schrijft over de jongeren die op de Hoenderloo Groep verblijven: 'Op het moment dat Pluryn de voorgenomen sluiting van De Hoenderloo Groep naar buiten bracht, kwamen 15 van de 214 jeugdigen uit de gemeente Apeldoorn en nog eens zes uit andere gemeenten in de zorgregio Midden-IJssel/OostVeluwe.'

Overige cliënten komen vanuit heel het land. Het merendeel daarvan verblijft bij De Hoenderloo Groep, omdat er in de eigen regio geen alternatief is.

Miljoenen 

Onlangs bleek uit interne documenten dat Pluryn De Hoenderloo Groep voor zeker 18 miljoen euro in de verkoop hoopt te zetten. Als de zorgorganisatie de terreinen en het vastgoed van de Hoenderloo Groep verkoopt en de bestemmingsplannen kan wijzigen, kan dat bedrag zelfs oplopen tot 20 miljoen euro.

Met een deel van dit geld moeten ongeveer 200 jongeren ergens anders worden ondergebracht. Dat blijkt uit interne documenten waar Omroep Gelderland de hand op heeft weten te leggen.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn