• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sushirestaurant nog een week dicht na 'bewuste' corona-overtreding

APELDOORN - Het Apeldoornse sushirestaurant Silk moet nog een week dicht blijven. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland bepaald. In het restaurant waren vrijdag 84 gasten, terwijl er maar 30 zijn toegestaan.

Het restaurant kreeg op zaterdag 3 oktober al bezoek van een boa, die constateerde dat er 42 bezoekers waren. De ondernemer kreeg daarvoor een officiële waarschuwing, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

'Forse overschrijding'

Bij een nieuwe controle afgelopen vrijdag telde de boa liefst 84 gasten. Ook liepen er zestien medewerkers rond. De veiligheidsregio spreekt van een 'forse overschrijding die door de ondernemer bewust lijkt te zijn gefaciliteerd, gelet op het hoge aantal aanwezige personeelsleden'.

De ondernemer kreeg vrijdag een half uur de tijd om zijn zaak in de binnenstad van Apeldoorn te ontruimen. Daarna kwam er een plakkaat voor het raam te hangen waarop te lezen is dat het sushirestaurant verboden terrein is.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Het plakkaat achter het raam. Foto: Omroep Gelderland

De veiligheidsregio houdt het restaurant tot 19 oktober op slot. De sushizaak zelf hoopte woensdag de deuren weer te openen. De eigenaar van Silk is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook: Sushirestaurant zit veel te vol, zaak in Apeldoorn per direct gesloten

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Swing and Sweet
20:00 tot 21:00