RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Super-deal voor Schavuyt met Heineken

De bierconsument in Apeldoorn zal er niet al te veel van merken, maar de kans zit er in dat er in hun kroeg ineens Veluwse Schavuyt uit de wisseltap stroomt. Voor de deal was het niet toegestaan voor de Vlijt om gebruik te maken van de door Heineken geïnstalleerde bierpompen. Vier jaar lang onderhield de microbrouwerij bij monde van Dani Levy contacten met de grote broer die nimmer van liters spreekt maar van hectoliters. Tot een deal kwam het echter nooit. Maar het tij is gekeerd en dankzij de overeenkomst, die volgens de Vlijt op de goedkeuring van Heineken’s regiomanagers kan rekenen, heeft de Veluwse Schavuyt een geldig paspoort voor het Nederlandse deel van het imperium dat Heineken heet. Van Delfzijl tot Vaals liggen er voor de Apeldoornse microbrouwerij ineens kansen. De verwachting is echter dat dat De Vlijt vooral op ‘Groot-Gelderland’ gaat inzetten.

Al eerder stopte de HEMA Schavuyt in z’n pakket. En doet de Vlijt op de Veluwe zaken met vestigingen van Albert Heijn. Inmiddels zijn daaraan ook winkels van Jumbo, DEKA, Plus en in wat mindere mate COOP aan toegevoegd. Het gaat om de verkoop van normale flesjes. Grote flessen en geschenkverpakkingen zijn exclusief aan slijterijen voorbehouden.

Top-10

De vraag naar Veluwse Schavuyt neemt toe. Dat is al een paar jaar zo en niet altijd kon de brouwerij aan die vraag voldoen. Het aanbod vanuit de Vlijtseweg bleef soms steken en leidde bij pieken tot flinke leveringsproblemen. De Schavuyt dreigde het slachtoffer van zijn eigen succes te worden. Anno nu zijn de tanks in Apeldoorn steevast met speciaalbier (geen pils) gevuld en kan er aan de vraag worden voldaan. Wekelijks zijn de brouwers in staat 4000 liter bier te produceren. Jopen in Haarlem mag dan de koploper met z’n ambachtelijke specialbieren zijn, de Schavuyt is in micro-brouwerijenland inmiddels de top-10 binnengedrongen. Dat heeft ook weer gevolgen voor de werkgelegenheid. ,,Het salesteam is inmiddels versterkt.”

Levy verwacht dat de productie in de komende jaren zal stijgen naar 500.000 liter. Op de deal met Heineken is hij trots. ,,Dat mag ook wel na 4 jaar. We hebben voor de geleidelijke weg gekozen waardoor we onze vaste klanten kunnen blijven leveren.”

In Apeldoorn is de tap van de Buren (café en tapas) aan het Leienplein inmiddels voor de Schavuyt in gereedheid gebracht. De vorige eigenaar, Willem van Dam, klopte destijds als eerste horecaman bij Dani Levy aan de deur. Na de overname door Dikkie Besselink en Laura Jonker enige jaren geleden mocht dat niet meer. De twee waren immers met Heineken in zee gegaan. Maar nu er geen zakelijke drempels meer zijn gaat de tap voor bier van Apeldoornse bodem weer open. Dani Levy is er blij mee. ,,Wij zijn klaar om onze vleugels uit te slaan.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn