RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stoomtrein is één van de leukste uitjes van Gelderland

APELDOORN - De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (kortweg VSM) is derde geworden in de verkiezing 'Leukste uitje van Gelderland 2020', dit werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Tijdens deze ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 80.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing.

Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot het leukste uitje van de provincie, ’t Veluws Zandsculpturenfestijn op de tweede plaats en de VSM volgt op plek drie. Tien uitjes waren in totaal in de race voor de felbegeerde titel van het 'Leukste uitje van Gelderland 2020'.

Levend spoorwegmuseum
De VSM rijdt als bijzondere attractie met diverse stoomlocomotieven over de Veluwe. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren; De Koningslijn. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum.

Trotse vrijwilligers
De VSM is alleen mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers. De vrijwilligers van de VSM zijn dan ook enorm trots op het behalen van de derde plaats in deze verkiezing. Met veel passie worden menig vrije uurtjes besteed aan de instandhouding van dit erfgoed.

Meer informatie over de stoomtrein kunt u vinden op www.stoomtrein.org.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn