RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken open voor verduurzamen productieproces

Maakbedrijven, zoals textiel- en elektronicasectoren in de Cleantech Regio, het gebied in en tussen de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, die een concreet circulair businessplan willen verwezenlijken, kunnen tot 30 november 2022 een beroep doen op een financiële bijdrage van maximaal € 200.000 uit het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken. Het investeringsfonds is één van de instrumenten van het Regio Deal-project Circulaire Fabrieken om de versnelling naar circulair ondernemen in de Cleantech Regio te stimuleren.

Het fonds is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces, of een deel daarvan, bijvoorbeeld voor circulair ontwerp, levensduurverlenging of retourlogistiek. Een aanvrager kan een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten (tot maximaal € 200.000).

Lid van de Strategische Board Cleantech Regio, wethouder Jeroen Joon van gemeente Apeldoorn, roept ondernemers op om gebruik te maken van het fonds en circulaire plannen om te zetten in daden. ,,Dit is een prachtig fonds voor bedrijven die meters willen maken in het verminderen van grondstoffengebruik. Maak er vooral gebruik van en maak werk van je circulaire ambities.”

Hulp bij aanvraag

Het projectteam Circulaire Fabrieken ondersteunt waar nodig ondernemers bij het indienen van een aanvraag bij het Stimuleringsfonds. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanvragen onder andere op mate van circulariteit op basis van de R-ladder, slaagkans en jaarlijks totaal vermeden verbruik van primaire grondstoffen van de investering.

Hulp bij circulaire transitie

Naast ondersteuning van ondernemers met een uitgewerkt circulair plan biedt Circulaire Fabrieken ook intensieve begeleiding aan maakbedrijven die minder ver zijn in de circulaire transitie. Zij kunnen gebruik maken van de kennis, het netwerk en de diverse tools die via het project ter beschikking worden gesteld, waaronder een quick scan en kennis- en innovatievouchers.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn