RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stichting dak- en thuislozen zorg Menorah stopt


DTZ zet zich sinds 2009 in voor het aanbieden van hulp aan mensen en met name dak- en thuislozen. Het werk van DTZ is de afgelopen jaren sterk gegroeid door een stijging van het aantal mensen in de doelgroep in Apeldoorn en omgeving en door een uitbreiding van de zorg. Naast het werk waarbij actief contact wordt gezocht met dak- en thuislozen is ook het lopende werk uitgebreid om cliënten te helpen bij het vervolgtraject om naast huisvesting ook weer een zelfstandig bestaan op te bouwen.


Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook een grote groep vrijwilligers zet zich in op de zondag- en woensdagavond voor het verstrekken van maaltijden en kleding, aandacht voor elkaar en zorg middels een kapsalon en pedicure.


DTZ wordt naast subsidie van de gemeente Apeldoorn ook ondersteund door donaties van bijvoorbeeld particulieren, kerken en bedrijven. Deze donaties bekostigen met name de overige kosten van het werk zoals de maaltijden, extra hulpvragen van de cliënten bij het opstarten van een eigen huishouden en de algemene en kantoorkosten die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de zorgtaken.


Personeelskosten
DTZ is de afgelopen 18 maanden geconfronteerd met een hoog ziekteverzuim, die deels veroorzaakt is door de pandemie. Deze extra kosten liggen zwaar op de begroting. DTZ was blij met de subsidie die ze krijgen van de gemeente Apeldoorn voor een periode van 3 jaar. Daar hoort ook bij dat er voldoende medewerkers moeten zijn om het werk te kunnen uitvoeren om de afgesproken doelstellingen te halen. Hogere personeelskosten door vervanging van ziek personeel en verzuim begeleiding zijn daarbij niet gedekt.


Zwaar Weer
De voorzitter van de DTZ, Aad van Vermeulen, zegt: ,,Met pijn in het hart zijn we als bestuur tot de conclusie gekomen dat het werk van DTZ financieel niet meer haalbaar is. We zijn als stichting als het ware in zwaar weer terechtgekomen. Juist nu we kort geleden pas zijn gestart met de nieuwe inloop op de Paslaan 9 in Apeldoorn, dat door de enorme inzet van alle medewerkers is gerealiseerd, is dit wel heel erg zuur. We zullen ons blijven inzetten om de zorgtaken zo goed mogelijk over te dragen. Het werk onder dak- en thuislozen wordt door veel mensen een warm hart toegedragen en DTZ speelde hierbij een belangrijke rol in Apeldoorn.’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn