• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Stevige fundering gereed voor balen hooi

APELDOORN - De weg Matenpoort is al jaren een van de toegangswegen naar de Maten, maar de wijk krijgt nu ook een fysieke poort. Het kunstwerk krijgt de vorm van een poort.

Grondwerk is afgerond
De grond is afgegraven, de fundering is gelegd, de hekken zijn verwijderd. Nu is het afwachten. Wachten op de komst van de balen hooi. Het kunstwerk Matenpoort is straks te vinden op de kruising Matenpoort, Aalscholverweg en Kanaal Zuid.

Hooiland of grasland
Kunstenaar Marcel Smink verwijst met zijn kunstwerk naar de geschiedenis van het gebied en het kanaal terug in het werk. Zo lijken de pilaren van de poort op opgestapelde balen hooi, verpakt in folie. Maten betekent namelijk hooiland of grasland. De hoogte van de poort en de halve zuil ernaast heeft te maken met het verval van het Apeldoorns Kanaal.

Wilt u meer weten over kunst in de stad? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/kunst

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00