RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Startavond voor 2 nieuwe klompenpaden in Woudhuis

Er komen 2 nieuwe Klompenpaden in Woudhuis: een regulier Klompenpad en Klompenpad KIDS. Op maandag 23 januari is er een startavond hierover, bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen met de ontwikkeling van deze paden en/of kennis hebben over educatie. De bijeenkomst start om 19.30 uur. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur.

Klompenpaden

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 143 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht waarvan 6 Klompenpad KIDS. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. In de gemeente Apeldoorn liggen maar liefst 9 Klompenpaden. In opdracht van de gemeente Apeldoorn wordt er nu ook in Woudhuis een regulier Klompenpad en een Klompenpad KIDS ontwikkeld.

Een Klompenpad KIDS-route loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. De route is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De KIDS-route zal deels over het reguliere Woudhuis Klompenpad gaan lopen. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld of leren bomen herkennen. Een Klompenpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen. De route wordt gemarkeerd met oranje bordjes en onderweg staan er bordjes met opdrachten. Ook komt er een KIDS-doeboekje met leuke weetjes en opdrachten.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun ideeën voor de routes aan te dragen. Daarna kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor 1 van de 2 werkgroepen, die onder begeleiding van SLG aan de slag gaan met de realisatie van zowel het reguliere Klompenpad als het Klompenpad KIDS. 

Je kunt je vooraf aanmelden via de website van SLG. 

Kijk voor meer informatie op slgelderland.nl, klompenpaden.nl of de Klompenpaden Facebookpagina.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn