RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Staking zorgmedewerkers in april gaat niet door

Het zorgpersoneel van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn gaat toch niet staken. Voor april stond een nieuwe staking gepland, maar er is een akkoord bereikt. De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn het in principe eens over de loonsverhogingen en manieren om de werkdruk te verminderen. Dat is goed nieuws voor de ruim 200.000 zorgmedewerkers in ziekenhuizen revalidatiecentra.

De komende 2 jaar krijgt een groot deel van het zorgpersoneel er in totaal 15 procent salaris bij. Dat zal in stappen gaan gebeuren: met terugwerkende kracht gaat het salaris per 1 februari 5 procent omhoog en per 1 december nogmaals met 5 procent. Per 1 juni 2024 gaan werknemers met de laagste lonen er nog een keer 5 procent op vooruit, werknemers in de hogere schalen krijgen dan 2 procent en 180 euro. De reiskostenvergoeding gaat omhoog van 8 naar 16 cent per kilometer. Als de koopkrachtontwikkeling over 2024 tegenvalt, gaan de vakbonden en werkgevers opnieuw met elkaar in overleg.

Niet wachten op nieuwe acties
Duizenden ziekenhuismedewerkers op 64 locaties draaiden eerder deze maand uit protest een zondagsdienst op een donderdag. Dat hield in dat er alleen spoedeisende hulp verleend werd. Dit is het ultieme actiemiddel in de ziekenhuizen. Alleen spoedeisende zorg ging door. De vakbonden schatten in dat op 16 maart zo’n 100.000 werknemers, van ruim 1.400 afdelingen, het werk neerlegden. Een verslaggever van RTV Apeldoorn die ter plaatse was in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn vertelde dat er spandoeken waren opgehangen en dat het stakende personeel zich had verkleed; al met al hing er een luchtige sfeer.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn