• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Stadskolos' krijgt eindelijk nieuwe bestemming

APELDOORN - De weg ligt vrij voor nieuwe woningen in de stad Apeldoorn. De komende jaren mogen daar een kleine 140 woningen bijkomen. Het gaat om de herinrichting van voormalig stadskantoor Westpoint en een nog braakliggend terrein bij het station.

Door: Bastiaan van Blokland

Tijdens de raadsvergadering donderdagavond stemde de raad in met de bouw van 69 sociale huurwoningen en 25 zogenoemde middeldure woningen in het voormalige stadskantoor Westpoint aan de Handelstraat. Daarvoor was een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Krijgt 'kolos' een andere naam?

Het gebouw staat 12,5 jaar leeg, tot onvrede van omwonenden en politici. Partij voor de Dieren is blij dat de 'kolos' eindelijk ontwikkeld wordt, maar maakt zich wel zorgen om het aantal bomen dat nu moet worden gekapt. D66 ziet graag een naamswijziging van het pand.

Een verandering van het bestemmingsplan was ook nodig voor het braakliggende terrein aan de Hoofdstraat en het Stationsplein in het centrum van Apeldoorn. Hier moeten straks stadsvilla's en appartementen verrijzen, 44 in totaal.

De raad had overwegend verder geen bezwaren tegen de plannen. En dus kunnen de woningen in de komende jaren gebouwd worden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Soiree op Zondag
21:00 tot 22:00