• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Staatsbosbeheer krijgt Braillepluim voor wandelroute op de Veluwe

RADIO KOOTWIJK - De Braillepluim 2021 gaat naar Staatsbosbeheer. Die krijgt de onderscheiding voor een wandelroute voor blinden en slechtzienden rond de schaapskooi in Hoog Buurlo op de Veluwe.

Het is een van de weinige routes in Nederland waar met teksten en kaarten in braille de beleving van de natuur een extra plus krijgt, meldt de Vereniging Onbeperkt Lezen, initiatiefnemer van de prijs. Het informatiebord bij de route is zo uitgevoerd dat ook blinde en slechtziende wandelaars de informatie kunnen lezen op de voelbare kaart met braille.

Aanvullende informatie

Het braillepaneel vertelt wat er allemaal te zien is in het eeuwenoude gehucht. Met aanvullende informatie die in braille en ook in audio beschikbaar is, komt de geschiedenis van deze oeroude plek in het hart van de Veluwe met de verhalen over de schaapskooi en de kudde tot leven, is het juryoordeel.

Omdat Staatsbosbeheer zo niet alleen de blinde wandelaar helpt, maar er ook voor zorgt dat andere bezoekers merken hoe belangrijk braille is, krijgt deze instantie de onderscheiding. De prijs is een kunstwerk van Marianne Poppenk.

De braillepluim wordt jaarlijks uitgereikt op of rond 4 januari, de geboortedatum van de uitvinder Louis Braille en tevens Wereldbrailledag.

Zie ook: Wandelpad voor blinden bij Schaapskooi Hoog Buurlo

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn