• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Winkelcentrum staat blank door sprinklers, meerdere winkels lopen schade op

APELDOORN - Een sprinklerinstallatie heeft winkelcentrum de Korenpassage in Apeldoorn donderdag onder water gezet. Zo’n tien winkels hebben schade opgelopen.

Mogelijk ging het mis bij het verven van één van de winkels in de passage in het centrum van de stad. "Daar zijn schilders aan het werk met een spuitmachine. Iets heeft ervoor gezorgd dat de sprinklers zijn gesprongen", vertelt Monique Beckers van het Apeldoorns Koffiehuys.

Wachten op de brandweer

Haar zaak is een van de winkels die waterschade heeft opgelopen. Er waren twee medewerkers aan de slag in de winkel, toen het brandalarm opeens afging. "Er was geen brand, maar de sprinklers sproeiden zo hard dat het hier helemaal blank stond."

De ondernemers moesten wachten op de brandweer die de sprinklerinstallatie uit kwam zetten. "Gelukkig waren ze er snel, want het had niet veel langer moeten duren. Het water liep bij mij al de kelder in."

Voorraad gered

De winkeliers hebben samen met de brandweer het winkelcentrum weer een beetje droog getrokken. "Nu komt er een schoonmaakbedrijf die alles weg gaat zuigen. Er komt ook droogapparatuur."

En dat is volgens Beckers hard nodig: "De vloer, het houtwerk, alles is nat. Gelukkig hebben we de voorraad die langs de pui stond nog kunnen redden."

De eigenaresse zit niet bij de pakken neer. "Het is heel vervelend, maar we bezorgen sinds kort high tea’s en daar gaan we gewoon mee door. Dus ik ga de auto weer in."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn