RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zaterdagvoetbal: Dure overwinning voor AGOVV

VOETBAL – AGOVV won sinds december weer eens een competitiewedstrijd. CSV kreeg tegen DTS’35 een pak voor de broek en Prins Bernhard wist niet te winnen in Almen.

CSV Apeldoorn

CSV Apeldoorn verloor zaterdagmiddag in Ede met 5-2 van DTS '35. De geflatteerde eindscore kwam met name in het laatste half uur tot stand.

De eerste helft ging min of meer gelijk op al had DTS wel meer balbezit en combineerde het net even preciezer dan de mannen van Jeroen Burghout. De kansen waren gelijk verdeeld, alleen met dat verschil dat elke Edese kans een doelpunt was en dat de mogelijkheden van de Orderbosbewoners niet werden verzilverd. csv Apeldoorn begon die tweede doorgang voortvarend, want binnen vijf minuten lag de bal achter DTS-doelman Franken. Een lage vrije schop van Sander Krijns liet de doelman volstrekt kansloos. In de 59e minuut viel de op dat moment verdiende gelijkmaker en het was opnieuw Sander Krijns die Franken het nakijken gaf: 2-2.

De vele Apeldoornse supporters gingen er eens goed voor zitten of staan, in de hoop dat het voortreffelijke begin een spectaculair vervolg zou krijgen. Jammer genoeg gebeurde dat niet en het was DTS dat in de 68e minuut met een regelrechte en doeltreffende counter de wedstrijd definitief in het slot gooide. Frank Hol stond aan het einde van een fraaie aanval: 3-2. Het was directe gedaan met de ambitie van de Apeldoorners en DTS kon via Jamal Ouassif en opnieuw Frank Hol eenvoudig uitlopen naar een dik verdiende, maar geflatteerde 5-2 overwinning.

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: ,,We geven de doelpunten te makkelijk weg. DTS krijgt twee kansen en die zijn meteen raak. We geven te weinig druk op de bal en als dat niet gebeurt ligt het direct open. Ik heb tegen de jongens in de rust gezegd, niemand wil graag verliezen en wij ook niet, dus we gaan er nog een keer voor. Dat lukte wonderwel. Er werd wel druk gezet en we kwamen verdiend langszij. Na het derde DTS-doelpunt ging de stekker er uit en lieten sommige spelers het gewoon lopen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren."

Bron: website CSV Apeldoorn

AGOVV

AGOVV pakte zaterdagmiddag in een cruciaal duel drie dure punten in Hoevelaken (1-2). Ook al is de spoeling dun, toch weet Gerrit Brouwer wekelijks weer een elftal neer te zetten. Afgelopen zaterdag was dit een hecht team dat voor elkaar vocht. Toch was de 2-1 winst in Hoevelaken een hele dure overwinning. In de slotfase van de wedstrijd moest AGOVV tweemaal rood incasseren.

Kort na de thee kregen de ‘Blauwen’ tegen de verhouding in een doelpunt te verwerken. Het was Pascal de Jong die zijn ploeg in de 50ste minuut op voorsprong wist te koppen. Vanaf dat moment werden de mouwen aan AGOVV-zijde opgestroopt en werd om elke meter gestreden. Dit resulteerde tien minuten na de 1-0 in een indirecte vrije trap binnen het zestienmetergebied. Vanaf een meter of twaalf en met een zesmansmuur wist Maikel van der Wijk, op aangeven van Frank Averesch, de bal in de verre hoek te krullen (1-1).

Tien minuten voor tijd was het weer raak. Wederom uit een standaardsituatie was het nu Frank Averesch zelf die vanaf twintig meter doelman Luuk Nijman wist te verschalken. In een tumultueuze slotfase werd AGOVV tot twee keer toe gestraft, doordat scheidsrechter Robert Hoornstra terecht tweemaal naar zijn borstzakje greep en een rode prent liet zien aan Kevin Jansen en Marco Hopman. Beide spelers zullen een schorsing tegemoet zien. Ook Armon Veeneman, die geel kreeg, zal volgende zaterdag de wedstrijd tegen Veenendaal vanaf de tribune moeten aanschouwen.

Bron: website AGOVV

Prins Bernhard

In 4C verloor Prins Bernhard zaterdagmiddag met 2-3 van Almen. Voor de ploeg uit Uddel opende Niek Bronkhorst de score maar nog voor de pauze maakte Daan Boonman voor de gasten uit Almen weer gelijk. Via Tom Kruisselbrink pakte Almen vervolgens na de thee een 1-2 voorsprong. Bart Schouten tekende tien minuten later nog voor de gelijkmaker, maar door een score in de 70e minuut waren de drie punten uiteindelijk toch voor Almen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.