RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zaterdagavond derby WSV - Columbia voor herhaling vatbaar

VOETBAL – Na afloop van de met 0-3 door Colombia gewonnen derby tegen WSV waren beide trainers het over één ding eens. Het spelen van de wedstrijd op de zaterdagavond was voor beide verenigingen een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog, Columbia trainer Willem Mulderij gaf direct na afloop al aan dat ook de return op sportpark de Winkewijert op een zaterdagavond zal worden gespeeld.

De wedstrijd tussen beide Apeldoornse topclubs in 2J had dan ook alle ingrediënten van een echte derby in zich. Veel supporters langs de lijn, vuurwerk, rookbommen en vuurfakkels brachten voorafgaand aan de wedstrijd het publiek al meteen in de juiste stemming. Dat het vuurtje in de wedstrijd niet echt wilde ontbranden kon daar uiteindelijk weinig aan af doen.

Columbia controleerde de wedstrijd en kreeg na 8 minuten de eerste grote kans. WSV goallie Siemen Reusken kon echter redding brengen. Vlak voor rust lukte dat echter niet meer, toen Jop van der Linden voor Columbia de 0-1 binnen kopte. De oud-prof was even na rust voor de tweede keer trefzeker toen hij uit een vrije trap de 0-2 binnen wist te koppen. WSV leek binnen de minuut die achterstand te kunnen verkleinen maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Ondanks dat WSV de druk op Columbia probeerde op te voeren, kwam Columbia verdedigend nauwelijks in de problemen. Vlak voor tijd slalomde Dylan de Bruin ongehinderd door de zwart-witte defensie en zorgde voor de 0-3 eindstand.

Armon Veeneman interviewde na afloop tweevoudig doelpuntenmaker Jop van der Linden en de trainers van beide verenigingen. Deze interviews zijn terug te luisteren in het nieuws op maandagavond en morgen tijdens de uitzending van Apeldoorn Sport tussen 14.00 en 16.00 uur. U kunt natuurlijk ook klikken op onderstaande linkjes.

Voor het interview met Jop van der Linden: klik hier

Voor het interview met Willem Mulderij: klik hier

Voor het interview met Jordy Vakkert: klik hier

Uitslag zondag 2J

WSV – Columbia: 0-3 (0-1). 43. Jop van der Linden (0-1), 47. Jop van der Linden (0-2), 88, Dylan de Bruin (0-3).

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.