RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wisselende resultaten Ares en AMHC

HOCKEY – De Apeldoornse hockeyploegen boekten dit weekend wisselende resultaten. Alleen de mannen van AMHC wisten te winnen. De vrouwen van diezelfde vereniging noteerden hun derde gelijke spel op rij. Bij Ares wachten de vrouwen nog steeds op de eerste overwinning. De mannen hebben die al te pakken maar konden daar dit weekend geen vervolg aan geven.

1D. De mannen van AMHC boekten een 2-5 zege op Bully. Een noodzakelijke overwinning na de 0-1 nederlaag van vorige week, volgens trainer Daan Weissink: ”Het spel was deze wedstrijd nog niet zo goed, aldus Weissink, “Zeker in het begin van de wedstrijd waren we niet scherp genoeg, stond onze verdediging niet goed en lieten we ons de kaas van het brood eten in de één-tegen-één duels, maar we waren wel een stuk effectiever dan vorige week wat betreft de strafcorner. Toen kregen we dertien strafcorners en maakten we er geen één. Deze keer kregen we er vijf en scoorden we er drie. Een heel stuk beter.” Bij de rust hadden de Apeldoorners al een kleine voorsprong en na de theepauze werd deze verder uitgebouwd. Jorth Pieterson was met drie binnengeslagen strafcorners het meest effectief aan Apeldoornse zijde, Jaap Rondhuis en Gert-Jan Ashouwer tekende voor de andere twee treffers.

3B. De mannen van Ares waren niet opgewassen tegen de hockeyers van Oosterbeek. Het team van trainer Eric Hoogsteden ging met 1-4 op eigen veld onderuit. Bij de rust keek Ares tegen een 0-2 achterstand aan en na de pauze werd dit zelfs 0-3. Gelukkig kon in het derde kwart Sander Kiesbrink de stand voor de thuisploeg een iets draaglijker aanzien geven (1-3) maar het laatste woord was toch weer voor de gasten uit Oosterbeek (1-4). Aanvoerder Dennis Augusteijn was na afloop helder in zijn analyse:” We hebben veel kansen gekregen maar hebben verzuimd om die af te maken. Daar zat ook een stukje pech bij. Zo had onze spits, een jonge speler Ward Muntinga net niet het geluk dat je soms moet hebben. Dan weer ging de bal net naast en bij de volgende kans zat de keeper er weer net even aan. Voor hetzelfde geld had hij er drie ingepoeft en dan heb je een heel ander verhaal”, aldus Augusteijn. “We nemen in ieder geval mee naar de volgende wedstrijd dat we positief naar elkaar moeten blijven kijken en houden het geloof erin.”

2D. De vrouwen van Ares wisten op eigen veld geen punten binnen te hengelen. Bemmel maakte in het derde kwart uit een strafcorner de 0-1 en volgens trainer Remco ten Have was zijn ploeg niet bij machte hier in het laatste kwart nog iets tegen te doen: ” We moeten de volgende wedstrijden echt scherper beginnen en vooral meer rust krijgen aan de bal. Nu was onze opbouw van tijd tot tijd nog veel te gehaast”, concludeerde ten Have.

2D. In diezelfde klasse noteerde de vrouwen van AMHC het derde gelijke spel op rij. Na de 1-1 van twee weken geleden en de 2-2 van vorige week werd het nu thuis 3-3 tegen HCM. Boy van Loon sprak van een hele goede wedstrijd van zijn team:" Niet alleen vanwege de 1-1, 22 e nu 3-3 maar ik vond dat we ook gewoon heel goed gespeeld hebben. Ik zie een duidelijk stijgende lijn.” De gasten van HCM kwamen wel met 0-1 voor maar bijna in diezelfde minuut trok Lot Plateel de stand voor Apeldoorn al weer gelijk. Daphne van laar zette in het tweede kwart AMHC op voorsprong (2-1) en in de derde doorgang vergrootte Emma Plateel de Apeldoornse voorsprong naar 3-1. In het vierde kwart was het echter HCM dat nog tweemaal wist te scoren. Volgens van Loon een leermoment voor zijn ploeg: ” We speelden dus goed, maar moeten ook gewoon nog leren hoe je dan zo’n wedstrijd uit moet hockeyen. Iets om de komende weken mee aan de slag te gaan.”