RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wielerdriedaagse de Adelaar: In de voetsporen van Elis en Sam Ligtlee

BAANWIELRENNEN – Dit weekend zijn in het Omnisport de internationale jeugd baanwedstrijden van Wielersportvereniging de Adelaar. Over anderhalve week komen de toppers van Europa in actie op de wielerbaan van het Omnisport. Zaterdag was het de beurt aan de kleinste wielrenners om de eerste stappen te zetten in de voetsporen van Leon van Bon en Elis en Sam Ligtlee. Volgens mede-organisator Jan de Graaf doen er ongeveer 120 kinderen in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar mee aan dit wielerevenement, afkomstig van vijftien verenigingen uit Nederland. Daarnaast zijn er afvaardigingen uit Duitsland en België.

“Hierbij is ieder jaar weer een groep die voor het eerst op een wielerbaan gaat rijden”, aldus de Graaf. “Dit jaar zijn dat er ongeveer 20. Ze doen hier hun eerste ervaring op en voor ons als organisatie is het belangrijk dat dat goed gaat. Dit toernooi is dan ook voor ons pas geslaagd als iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt. Liefst geen valpartijen.”

Tot nu toe is dat dan ook niet het geval. De jongsten oefenen zaterdagochtend naarstig achter het derny-geweld, al is het voor sommigen best aanpoten om z’n ding bij te houden.”Maar gedurende zo’n weekend zie je gewoon de progressie en aan het einde kun je niet meer zien wie wel en wie niet voor het eerst dit weekend op de baan heeft gereden”, licht de Graaf toe.

De Adelaar heeft een rijke historie en menig Nederlandse topper heeft op dit internationale evenement zijn of haar roots liggen. Zo zijn Elis en Sam Ligtlee huidige voorbeelden voor de jonkies die nu bezig zijn in het Omnisport. Over twee weken kunnen ze hun voorbeeld dan hier in het echt bewonderen tijdens het EK baanwielrennen.

Op onze facebookpagina RTV-Apeldoorn Sport staat een korte sfeerimpressie van dit evenement.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn