• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wereldspeler Rugby Tim Visser bezoekt de Rams

RUGBY - Tim Visser, de Johan Cruyff van het Rugby komt naar Apeldoorn. Het Nederlandse rugby wint aan populariteit, groeit enorm en dat is niet verwonderlijk. Waar in het verleden vaak werd gedacht aan rugby als brute en domme krachtsport, wordt er steeds meer bekendheid aan de sport gegeven in de mediawat zorgt voor een correctie op het perspectief. Zo is er momenteel in Japan het Rugby World Championship bezig. Twintig landen die de komende 6 weken strijden om de wereldtitel. Ziggo zendt alle wedstrijden live uit, voorzien van commentaar door...Tim Visser!

Tim Visser is de meest succesvolle Nederlandse professionele rugbyspeler tot nu toe. Hij heeft in Engeland voor diverse internationale rugby clubs gespeeld en is voor het Schotse nationale team uitgekomen. In zijn debuut wedstrijd heeft zelfs hij een doelpunt, binnen rugby een “try” genoemd, gescoord tegen de
“All Blacks, het Nieuw-Zeelands nationale rugbyteam, huidig wereldkampioen!

Tim Visser heeft veel betekend voor het Nederlandse rugby door trainingen/jeugddagen te geven en is een idool voor de jongens en meisjes die op rugby zitten. Door deze aandacht ontdekken de mensen dat het bij rugby gaat om kameraadschap, respect en discipline. IJzeren discipline en respect op het veld
zorgen voor een rechtvaardig schouwspel waar alleen de aanvoerder met de scheidsrechter spreekt. Hierdoor wordt het nemen van initiatief en leiderschap gestimuleerd. Zelden worden ouders langs de lijn op schreeuwgedrag aangesproken, maar staan meestal ook te klappen als de tegenstander scoort. Een teken van respect. Diversiteit is bij rugby van essentieel belang: alle vormen van posturen en lichaamsbouw, van zeer snel tot enorm sterk, zijn nodig om als team te kunnen winnen. Bij de jeugd spelen meisjes en jongens samen in 1 team. Deze diversiteit stimuleert onderlinge kameraadschap en respect.

Op zondag 13 oktober mag the Rams RFC in Apeldoorn, Tim Visser ontvangen. Hij is uitgenodigd om een trainingsclinic te geven aan de jeugdleden om de professionele kneepjes van de sport te leren. Tevens coacht hij jonge hulptrainers van de club zodat ook het intern trainen wordt verbeterd. Van 12.30 uur tot en met 16.30 uur spelen de Heren 1 en 2 van the Rams RFC tegen de Heren 1 en 2 van de Pickwick Players uit Deventer, een regionale klassieker!
Van 16.30 uur tot 17.30 uur zal Tim Visser de trainingsclinic geven. Iedereen die geïnteresseerd is om de rugby sport eens van dichtbij, begeleidt door een
ware internationale professional,  te bekijken, is van harte welkom op the Rams RFC, Verzetsstrijderspark 24, Apeldoorn!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00