RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrouwenvoetbaloverzicht: Eerste punten voor ZVV '56

VROUWENVOETBAL - Zaterdag pakten de vrouwen van ZVV’56 de eerste overwinning van het seizoen. Op eigen veld in Apeldoorn werd Wolvega met 2-0 geklopt. Aan Apeldoornse zijde zorgde Nanne Jansen vlak voor rust voor het eerste doelpunt. Vera Lelievelt zorgde vlak voor het einde, via een officieel als eigen doelpunt aangemerkte treffer, voor de 2-0 eindstand. Door de overwinning verruilt ZVV’86 een plek in de onderste regionen voor de middenmoot. Trainer Marcel Das was uiteraard blij met de drie punten: ”Al met al verdiend. We hebben plenty kansen gehad maar er wel weer teveel laten liggen, waardoor de tegenstander toch weer in de wedstrijd kon komen.”

De vrouwen van Victoria Boys wonnen in 1C afgetekend met 4-0 van Winkel. Sabine Gerrits scoorde voor rust de 1-0 en na de pauze via een direct genomen vrije trap de 2-0. Tien minuten later maakten Monica Fadda uit een corner (3-0) en de pas aangesloten Iris Nijhof via treffers het Apeldoornse feestje compleet. Trainer Alparslan Kirboga was na afloop tevreden over het positiespel en de rust van zijn team:”Een groot verschil met vorige week. Toen was het vaak slordig en nu vond ik het van tijd tot tijd oogstrelend.”

De vrouwen van Klarenbeek keerden zaterdagmiddag zonder punten terug van het duel tegen AZSV (2-1). “Een geheel onnodig verlies volgens trainer Jan Ligtenberg. “Qua voetbal ben ik niet ontevreden, maar daar heb je weinig aan als je de kansen niet afmaakt. Vorig jaar zijn we nog door hun weggespeeld, maar nu hadden we het betere van het spel. Echt drie stappen vooruit.”

Voor Klarenbeek maakte Liset van Dijk na twintig minuten gelijk, maar AZSV kwam voor rust op 2-1. “En ging vervolgens met tien man verdedigen en dat hebben ze goed gedaan”, aldus Ligtenberg.

Uitslagen Vrouwenvoetbal

Zaterdag 5 oktober

1B. 15.00: AZSV – Klarenbeek: 2-1 (2-1).

1. AZSV (1-0), 20.Liset van Dijk (1-1), 40. AZSV (2-1)

2C. 15.00: ZVV ’56 – Wolvega FC: 2-0 (1-0).

1. Nanne Jansen (1-0), 86. Eigen doelpunt (2-0)

Zondag 6 oktober

1C. 14.00: Victoria Boys – Winkel: 4-0 (1-0).

1. Sabine Geerts (1-0), 55. Sabine Geerts (2-0), 64. Monica Fadda (3-0), 85. Iris Nijhof (4-0)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.