RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VOLLEYBALOVERZICHT – Zegereeks voor Dynamo- en Alternomannen gaat verder. Vrouwen verliezen.

VOLLEYBAL – En weer waren er overwinningen voor de Apeldoornse volleybalmannen. Dynamo had één moeilijke set in Sliedrecht maar nam alle punten mee naar Apeldoorn. Hetzelfde gold voor Alterno dat alleen in de derde set vol aan de bak moest tegen Scylla. De vrouwen daarentegen hadden het een stuk lastiger. Dynamo nam in de topdivisie een puntje mee terug uit Sliedrecht waar tegen de reserves van de thuisploeg met 3-2 werd verloren. De vrouwen van Alterno verloren hun eredivisieduel tegen het eerste team van Sliedrecht sport met 0-3 en waren alleen in set twee enigszins opgewassen tegen de landskampioen.

Draisma Dynamo

In de 6e speelronde van de Eredivisie volleybal zou de wedstrijd tegen de huidige koploper een mooie wedstrijd moeten worden. Maar lang duurde deze echter niet. Draisma Dynamo nam na anderhalf uur volleyballen de drie punten mee naar Apeldoorn.

Dynamo won de 1e set met een stand van 22-25. De punten gingen over en weer tussen Sliedrechtse en Apeldoornse zijde. Set twee werd een ware thriller. Van het begin tot het eind gingen de punten gelijk op. Vanaf 25-25 ging het publiek in de Basis in Sliedrecht los bij elk punt. Om en om tot een stand van 28-30 in voordeel voor Dynamo. Deze set bleek echter op de spelers van Sliedrecht Sport toch meer impact te hebben gehad dan op die van Dynamo. De Apeldoorners bereikten bij een stand van 11-17 een voorsprong van 6 punten. Rik van Solkema mocht het laatste punt binnenslaan en de 0-3 zege van Dynamo definitief maken.

Komend weekend heeft Draisma Dynamo een druk weekend gepland staan. Zaterdagavond gaat Dynamo om 20.00 uur thuis de strijd aan tegen VoCASA uit Nijmegen. Zondagmiddag reist de ploeg van coach Redbad Strikwerda af naar Zevenhuizen waar de wedstrijd ZVH - Draisma Dynamo hervat zal worden bij een stand van 0-1 in sets en 5-9 in punten, in voordeel voor Dynamo.

Mannen Dros-Alterno

Het op de zevende plek staande Scylla 2 vormde zaterdagmiddag geen onoverkomelijke hindernis voor de mannen van Alterno, al moesten de “oudjes” van het team in de derde set aan de bak om setverlies te voorkomen.

Alterno won uiteindelijk in Wageningen ook wedstrijd nummer zeven en deed dat weer zonder setverlies (4-0). De eerste twee sets kon de ploeg van Lars Olav Massa het makkelijk af. De 18-25 die zowel in de openings- als in de tweede set op het scorebord prijkte, getuige hiervan.

In set drie moesten echter de “oudjes van Alterno” van de bank komen om de achterstand van 13-4 ongedaan te maken. Dat lukte. De set ging met 22-25 alsnog naar Apeldoorn.

Ook in de vierde doorgang bleef de ploeg alert om puntverlies te voorkomen en met 18-25 als setstand werd ervoor gezorgd dat de volledige vijf punten mee naar Apeldoorn gingen. Door de winst op Scylla 2 blijft Alterno bovenaan staan in 3B. Volgende week spelen de mannen op vrijdag om 21.15 in de Alternohal tegen Xanthos, momenteel zesde.

Vrouwen Dros – Alterno

Dat Dros Alterno deze wedstrijd zou verliezen was vooraf ingecalculeerd, het kampioenschap in de Eredivisie gaat immers tussen Sliedrecht en Eurosped. De eerste set gaf dan ook duidelijk dit beeld. Echter in de tweede set ginen beide ploegen heel lang gelijk op, met soms zelfs 2 of 3 punten voorsprong voor de vrouwen van Alterno, die op 24-22 zelfs een setpoint kregen. De tweede set binnenhalen lukte echter net niet.

De derde set was eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste. Een oppermachtig Sliedrecht. Toch was coach William Klaver niet ontevreden gezien ook zeker de tweede set. “In die set liep alles bijna foutloos en was het blok ook ineens goed op zijn plek. Tevens heb ik goede aanvallen van het team gezien. Voor een ploeg die nog moet groeien ben ik toch redelijk tevreden.” Dat gold ook voor aanvoerster Lauri Luijken , die echter wel baalde van de 0-3 nederlaag, ook al was het dan tegen Sliedrecht. “In ieder geval moeten we de komende twee wedstrijden de punten gaan halen, volgende week tegen FAST en de week daaroip tegen Talenteam. We hebben vandaag toch laten zien wat we kunnen”, aldus de aanvoerster Luijken.

Interviews met William Klaver en Lauri Luijken zijn morgen te beluisteren in het programma Apeldoorn Sport tussen 14.00 en 17.00 uur.