RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Volleybaloverzicht: Droomstart Alternovrouwen in Eredivisie

VOLLEYBAL - In de Eredivisie zijn de volleybalvrouwen van Alterno het seizoen begonnen met een 3-2 overwinning op Sneek. De eerste twee sets kwam Alterno er eigenlijk nauwelijks aan te pas en werd vooral door een te hoge eigen foutenlast de wedstrijd gedicteerd door de gasten uit Sneek. In de derde set rechtten de vrouwen van trainer William Klaver de ruggen en knokten zich knap terug in de wedstrijd. Ook in de vierde set bleef de ploeg het niveau van de set daarvoor vasthouden. Aan het einde van de vijfde set leken de kansen bij 9-13 voor Alterno verkeken, maar een sterke serviceserie van Moniek Jansen, waarbij vrouwe Fortuna de Apeldoorners van tijd tot tijd gunstig gezind was, bracht alsnog de eerste overwinning van het seizoen voor Alterno.

De mannen van Dynamo speelden in Zevenhuizen slechts één set, alvorens de wedstrijd tegen Reco ZVH werd gestaakt. Dynamo stond op dat moment met 0-1 in sets voor (15-25). Oorzaak voor het afblazen van de partij was een te gladde vloer. Wanneer en of deze wedstrijd wordt uitgespeeld is momenteel nog niet duidelijk.

De vrouwen van Dynamo speelden zaterdag in de Topdivisie tegen VCN. In Capelle aan den Ijssel won de ploeg van Michael Beugelsdijk de eerste twee sets, maar liet vervolgens de zege toch uit handen glippen. De slotset en daarmee de wedstrijd werd uiteindelijk met 18-16 in het voordeel van VCN beslist. In diezelfde Topdivisie verloren de vrouwen van Alterno 2 zaterdagavond in de Alternohal met 0-3 van Vocasa.

Vrijdagavond al wonnen de mannen van Alterno in 3B op eigen veld redelijk eenvoudig met 4-0 van Aetos 2 uit Arnhem. Hierover kunt u elders op onze website lezen.

 

Uitslagen Volleybal

Mannen

Eredivisie: RECO ZVH – Dynamo: gestaakt

3B: Dros Alterno – Aetos 2: 4 – 0 (25-17, 25-14,25-20,25-22)

Vrouwen

Eredivisie: Dros Alterno – Sneek: 3-2 (16-25,20-25,25-20,25-16, 15-13)

Topdivisie: VCN – Dynamo: 3-2 (22-25, 24-26, 25-20,25-14, 18-16)

Topdivisie: Alterno 2 – Vocasa: 0-3 (23-25, 20-25, 22-25)

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn