RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Volleybaloverzicht: Apeldoorn boven

VOLLEYBAL – Zowel de mannen als de vrouwen van Dynamo en Alterno boekten in de competitie en de playoffs dit weekend overwinningen. Bij de mannen ging dat met afgetekende cijfers, terwijl de vrouwen hun wedstrijden in de vijfde set pas in hun voordeel konden beslissen.

Mannen Dynamo

Door de nog altijd regerend landkampioen én Supercupwinnaar op de vierde speeldag van de kampioenspoule met 3-1 van zich af te schudden, vergrootte Dynamo de eigen kansen op het bereiken van de play-off finale. De Apeldoorners hebben tot nu toe alle vier de wedstrijden gewonnen.

Nadat Jeroen Rauwerdink, Sjors Tijhuis, Nico Manenschijn, Freek de Weijer, Wessel Blom, Seain Cook en Jeffrey Klok de eerste set met 22-25 in Apeldoorns voordeel beslisten, verliep het tweede bedrijf minder voorspoedig (25-23). In de derde en vierde set beschikte Dynamo uiteindelijk over de beste papieren: 18-25, 20-25.

Weer van de partij was Sjors Tijhuis: ,,Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lycurgus maakte ik bij een één tegen één spelletje een ongelukkige stap op de voet van Joris Berkhout. Toen het gebeurde, kwamen er een hoop gevoelens los. Je vraagt jezelf van alles af. Waarom nu? Waarom voor zo’n belangrijke wedstrijd? Vreselijk balen. Gelukkig kon ik er daarna wel normaal op lopen. Zij het met een lichte pijn. Spelen was niet verstandig. Donderdag bleek het mee te vallen. Het voelde een klein beetje stijf, meer niet. Vrijdag was een testtraining. Toen kon ik alles doen. Zodoende kon ik vandaag spelen”, vertelde Tijhuis.

Vrouwen Dynamo

De ploeg van Michael Beugelsdijk won in eigen hal met 3-2 van Sliedrecht Sport, de nummer 9 in de topdivisie. Dynamo pakte set één maar zag de volgende twee doorgangen naar Sliedrecht gaan. In set vier rechtten de Apeldoornse vrouwen de ruggen en pakten niet alleen die set maar ook de beslissende vijfde met 15-10. Dynamo bezet op dit moment de vijfde plaats in de topdivisie.

Vrouwen Alterno

De vrouwen van Alterno vechten in de degradatiepoule om ook volgend seizoen in de eredivisie te mogen spelen. Vorige week leek het na de nederlaag tegen Peelpush over en uit voor de Apeldoornse vrouwen. Gisteren gloorde er na de 2-3 overwinning in Ootmarsum weer een beetje hoop aan de Apeldoornse horizon. Met een wedstrijd meer gespeeld verkleinde Alterno de achterstand op Set Up’65, de nummer voorlaatst, tot één punt. Op 22 maart staat de return op het programma. Wint Alterno dit thuisduel nogmaals van Set Up ’65 dan kan het goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. Bij verlies is het echter voorlopig gedaan met het eredivisievolleybal bij Alterno.

Mannen Alterno

De mannen van Alterno wonnen vrijdagavond vrij eenvoudig thuis van Scylla 2 (4-0). De Apeldoorners staan nu in de derde divisie op plek twee achter lijstaanvoerder SSS3. Een kampioenschap lijkt er vooralsnog niet in te zitten voor de ploeg van Lars Olav Massa. De achterstand op de koploper bedraagt momenteel zeven punten met één wedstrijd minder gespeeld. Per wedstrijd zijn maximaal vijf punten te verdienen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.