RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Volleyballers Dynamo ontsnappen in Sliedrecht

VOLLEYBAL - De volleybalmannen van Dynamo zijn zaterdagavond in Sliedrecht door het oog van de naald gekropen. Tegen de nummer drie in de strijd om een ticket voor de final playoffs won de ploeg van Redbad Strikwerda met 1-3. De vierde set was echter een hele spannende waarin Sliedrecht verzuimde om een vijfde set af te dwingen.

In Sliedrecht leek de wedstrijd bij een 1-2 voorsprong in sets en de stand 16-23 in Apeldoorns voordeel nagenoeg beslist. Toch kreeg Sliedrecht Sport het in de doldwaze slotfase bijna voor elkaar de schier onoverbrugbare achterstand ongedaan te maken. Het slaagde er zelfs in twee setpoints onbenut te laten. Dynamo won uiteindelijk toch de set en daarmee de wedstrijd. De setstanden waren 18-25, 25-22, 19-25 en 28-30.

Door de overwinning behaalde Dynamo drie uitermate belangrijke punten op weg naar de play-off finale. “Je slaat nu een gaatje met de nummers drie en vier. Dat is wel prettig”, luidde de verklaring van Michiel van Dorsten.
 
Door de afwezigheid van Maikel van Zeist, Renzo Verschuren, Rik van Solkema en Bram Langevoort had de personeelsnood aan Draisma Dynamo-zijde dermate ernstige vormen aangenomen dat coach Redbad Strikwerda zowaar zijn eigen assistent activeerde.  Naast de uit het reserveteam afkomstige Rik Wagendorp, Robin van Weerd en Mike van Cooten prijkte tot verrassing van de meegereisde supporters ook de naam van Michiel van Dorsten op het wedstrijdformulier. “Redbad kwam maandagavond met het idee dat ik woensdag moest meetrainen. Zodat ik in geval van nood vandaag inzetbaar zou zijn.”
 
Op de vraag wanneer hij voor het laatst in een eredivisieduel binnen de lijnen had gestaan, moest de tegenwoordig voor Dynamo 4 uitkomende oudgediende, 34 jaar oud inmiddels, eventjes goed nadenken. “Pff, dat zal twee seizoenen geleden zijn geweest, ergens in 2018.” 
Dat slechts tijdens twee ultrakorte invalbeurten van zijn diensten gebruik hoefde worden gemaakt, noemde de met Renzo Verschurens rugnummer 9 spelende Van Dorsten een positief teken. Het betekende volgens de tijdelijke herintreder dat de vaste krachten die nog wél fit waren zich prima staande hadden gehouden in de lastige uitwedstrijd. “Als ik meer had moeten spelen, zou dat niet goed geweest zijn”, meende Dorsten. “Vooral Wessel Blom en Nico Manenschijn verdienen een groot compliment. Zij wisselden elkaar zelfs af op het midden en in de diagonaal. Ik vind dat zij de wedstrijd voor ons hebben gewonnen.”
Bron: Website Dynamo, Rob Kruitbosch
  
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn