RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Valse start vrouwen ZVV'56 en Klarenbeek

VROUWENVOETBAL – Zowel de vrouwen van Klarenbeek als die van ZVV ’56 hebben zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren.

Klarenbeek ging in Zwolle tegen Berkum met 3-0 onderuit. Nadat de ploeg die dit seizoen door Jan Ligtenberg wordt getraind vorig seizoen uit de eredivisie is gedegradeerd, wil het deze competitie in 1B op zoek naar eerherstel. Dat lukte zaterdagmiddag niet. Trainer Ligtenberg vond Berkum de betere ploeg: ”Een jong en fris spelend team dat heel gegroepeerd speelde. Wij waren niet gevaarlijk genoeg. Als we de hele wedstrijd zo gespeeld hadden als in de tweede helft, dan hadden we wellicht nog een kans gemaakt. Sanne van Dijk raakte in de tweede helft nog de kruising , maar eigenlijk zijn we niet gevaarlijk genoeg geweest”, aldus Ligtenberg.

Berkum kwam na een kwartier spelen op 1-0 en vergrootte die voorsprong een half uur later (2-0). Dat was ook de ruststand. Na de thee drong Klarenbeek wel aan waardoor er flinke ruimtes ontstonden. Berkum profiteerde daar vlak voor tijd van en maakte het karwei af (3-0).

Ook ZVV ’56 wist de eerste wedstrijd in 2C niet te winnen in de eerste competitiewedstrijd. Op eigen veld verloor het team van Marcel Das met 1-3 van Olde Veste 54. Na een half uur spelen kregen de gasten uit Steenwijk een penalty en die kans lieten ze zich niet ontgaan (0-1). Vlak voor rust werd de situatie voor de vrouwen van ZVV’56 nog hachelijker doordat er weer gescoord werd door de gasten. “Uiterst frustrerend”, noemde debuterend trainer Marcel Das de situatie:” We hebben aardig wat 100% kansen gekregen, hoewel we niet eens het meest in balbezit waren, maar we verzuimden die gewoon te verzilveren.”

Na de rust werd de schade voor de thuisploeg nog groter (0-3) en het duurde tot vlak voor tijd voor Nanne Jansen voor de eretreffer wist te zorgen. “Een terechte nederlaag”, oordeelde Das. Hadden we de kansen die we kregen er maar in moeten schieten.” Eindstand 1-3.