RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Topdag voor Gelderse marathonlopers, allemaal naar Tokio

VALENCIA - In Valencia hebben Bart van Nunen (25) en Frank Futselaar (29) uit Arnhem en Andrea Deelstra uit Apeldoorn de limiet voor de olympische limiet gehaald. Futselaar liep exact de limiettijd van 2 uur, 11 minuten en 30 seconden. Van Nunen deed het nog beter door in 2.10.16 te finishen.

Futselaar liep in Spanje de wedstrijd van zijn leven. "Ik kwam vallend over de finish en heb nu schaafwonden op mijn schouders en benen", blikt de Arnhemmer terug. "Maar het was het allemaal waard."

Op Radio Gelderland sprak Eric van den Berg met Futselaar:

Op Instagram deelt hij zijn vreugde. "Living on the edge", schrijft hij bij zijn post.

De laatste drie kilometer gaf Futselaar alles. Toen was zijn hardloopmaatje Van Nunen al uit het zicht verdwenen. "Bart was zo sterk. We zaten tot 25 kilometer in een groepje en hadden afgesproken dat we elkaar zouden helpen. Daarna liep hij bij me weg."

Ook Van Nunen kwam ten val

Van Nunen viel ook, zegt Futselaar. "Hij maakte na ongeveer 14 kilometer een koprol op het asfalt. Ik moest over hem heen springen."

Andrea Deelstra (35) uit Apeldoorn haalde de limiet voor Tokio op het tandvlees. Ze moest in Valencia 2.28.30 lopen en bleef daar twee seconden onder.

Zodra die resultaten officieel zijn, zegt technisch directeur bij de Atletiekunie Ad Roskam, zijn al deze Gelderse lopers verzekerd van een olympisch ticket. Per land mogen volgend jaar drie mannen en drie vrouwen meedoen aan de olympische marathon in Tokio.

Abdi Nageeye (31) uit Nijmegen deed in de Spaanse stad een poging om zijn eigen Nederlands record scherper te stellen. Hij kwam daarvoor 52 seconden te kort. Nageeye werd in Valencia met 2.07.09 vijftiende.

De komende maanden wordt het billenknijpen voor Van Nunen en Futselaar. Futselaar: "Abdi is zeker van deelname in Tokio, de andere twee plekken zijn aanwijsplekken. Komend voorjaar is er nog een mogelijkheid voor anderen om de limiet te lopen."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn